Creatief met papier en karton


Zin om creatief met papier en karton te doen? Het zijn ideale materialen om lekker mee te knutselen. En om van alles mee te maken. Normaal gesproken leveren we kartonnen dozen als drankverpakking, verhuisdozen en postverpakkingen. Maar we helpen je natuurlijk ook graag wat inspiratie op te doen om creatief met karton te zijn.

 • Duits familiebedrijf
 • Meer dan 100 jaar ervaring
 • Producent van duurzame golfkartonnen verpakkingen
 

5 leuke en creatieve ideeën

Ben je benieuwd naar de ideeën? We zetten er vijf voor je op een rij:

 • Maak een lapjeskat
 • Wat is er leuker dan een kat voor de kinderen? Maak een lapjeskat van karton. Het karton vormt de basis voor de kat, terwijl je allerlei andere stoffen en materialen kunt gebruiken om die bijzonder te maken. Laat je creativiteit de vrije loop, dan maken jullie samen de leukste katten die je daarna neerzet of aan de muur hangt.
  Tip: knutsel er ook een kattenhuis bij, voor de lapjeskat of voor jouw echte kat natuurlijk.

 • Een handige pennenbak
 • Meer praktisch, maar net zo leuk en creatief om te maken natuurlijk: de pennenbak. En daarvoor mag je helemaal zelf bepalen in welke vorm je dat doet. Maak de bak rond, vierkant en lekker groot of juist klein maar fijn. Laat je creativiteit de vrije loop voor een pennenbak in papier en karton.

 • Autootjes en een drive-in bioscoop
 • Pak je het graag groots aan? Maak van karton en papier een complete auto, waar de kleintjes in kunnen zitten. Of waarin ze zelfs allemaal samen naar een drive-in bioscoop kunnen. Het is een geweldige manier om een kinderfeestje te vieren, waarbij de kinderen eerst allemaal hun eigen kartonnen auto kunnen versieren.

 • Een knikkerbaan XL
 • Als je er liever alleen mee speelt of het maakt voor je eigen kinderen pak je het wat kleiner aan. Maak een knikkerbaan van karton en papier, die je dan wel weer in XL kunt uitvoeren. Je bent dan lekker creatief met papier en karton, zonder dat het veel hoeft te kosten.

 • Het poppenhuis van karton
 • Of bouw een poppenhuis van karton, als leuk DIY-project. In papier en karton kun je van alles maken, waarna je dat natuurlijk zelf de gewenste kleuren kunt geven. Of verder kunt inrichten, ook samen met je kleine.
 

Karton in alle afmetingen en kwaliteiten

Het karton om creatief mee aan de slag te gaan kunnen we leveren in alle afmetingen en kwaliteiten. Dus ben je op zoek naar karton om mee te knutselen? We zijn jouw groothandel, leverancier én producent. Als wij het niet op voorraad hebben of niet kunnen maken is de kans dus groot dat je het helemaal niet zal vinden.
 

Creatief met papier en karton

Wij vinden het heerlijk om te zien als ouders en hun kinderen creatief met papier en karton zijn. Of als scholen, verenigingen en instellingen daarmee aan de slag gaan. Dus ben je op zoek naar (golf)karton om mee te knutselen? Geef ons aan wat je zoekt. Dan is de kans groot dat we je precies kunnen leveren wat je daarvoor nodig hebt.

Wil je advies van onze golfkarton-specialisten? Of heb je andere vragen? Bel ons op telefoonnummer +31 88 1449 000 of stuur ons een e-mail naar webshop@klingele.com. Dan nemen we snel contact met je op.

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van creativiteit met karton! Of je nu een fervent knutselaar bent of gewoon op zoek bent naar een duurzame manier om je creatieve ideeën tot leven te brengen, karton is het ideale canvas. Er kan heerlijk mee worden geknutseld, een prachtige kunstwerk van worden gemaakt, prototypes en maquettes van worden gemaakt en zo is er nog veel meer mee mogelijk. Kijk op Pinterest voor leuke ideeën!

Volg ons op Instagram, Facebook, Linkedin en Youtube voor meer inspiratie.