Duurzaamheid en Klingele

Duurzaamheid is een hot item. Vooral nu, want we zijn er ons momenteel erg bewust van met die hoge gasprijzen. We hebben er allemaal mee te maken en het zet ons aan het denken. Wat heb jij met duurzaamheid? En hoe draag jij hier je steentje aan bij?

Zonnepanelen Klingele
Zonnepanelen Klingele

Wij dragen hier zo veel mogelijk aan bij door onder andere met volledig gerecycled papier te werken. Klanten wordt geadviseerd om geen (vers) kraftliner papier te gebruiken als het ook met volledig gerecycled testliner papier kan. Daarnaast kijken wij samen met ons klanten naar duurzame oplossingen zoals bijvoorbeeld een plastic handgreep van een verpakking vervangen door een kartonnen versie.
En zo kan karton heel veel vervangen. Denk maar aan de plastic rietjes in de drinkpakjes die nu worden vervangen door kartonnen rietjes. En het gaat zelfs een stapje verder, zoals het Wikkelhouse, een huisje waarin karton is verwerkt. Kortom karton levert een goede bijdrage aan het milieu.

Zonnepanelen
Wij legden de afgelopen twee jaar ruim 3.200 zonnepanelen op het dak van onze bedrijfshal aan de Binderskampweg waarvoor we de Zonnedak Award van de gemeente Nijmegen hebben ontvangen. Het doel van de Award is om meer bedrijven te stimuleren om zonnepanelen op het dak te leggen. Op bedrijfsdaken in Nijmegen is ruimte voor wel 600.000 panelen. De plaatsing ervan helpt Nijmegen om klimaatneutraal te worden.Zonnedak award

Bedrijfsimago
Onze bedrijfsauto´s zijn inmiddels elektrisch en ze worden opgeladen met stroom van de eigen zonnepanelen. Een nieuwe zuiveringsinstallatie zorgt ervoor dat het afvalwater van het bedrijf extra gezuiverd wordt van inktresten. Verder zijn de plastic bekertjes in de bedrijfskantine vervangen door composteerbare bekers. Het bedrijf onderzoekt nog of de verwarming op gas op termijn vervangen kan worden door elektrische verwarming. En er zijn nieuwe isolatiemaatregelen in de maak. Kortom duurzaamheid zit in ons DNA.

 

Geplaatst op